Online tanulás

1. Előadás

Előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz arra, hogy megismerkedjen azokkal az eszközökkel, melyek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthet látványos prezentációkat. Most egy kattintással végignézhetitek, kipróbálhatjátok:

2. Gondolattérkép

Az új ismeretek rendszerezéséhez nélkülözhetetlen eszköz is elérhető online formában. Ha megtanítjuk használatát a gyerekeknek, remek lehetőséget biztosít számukra az önálló tanulás felé vezető úton. Íme a legismertebbek:

3. Szófelhő

A szófelhőkészítő lehetőséggel egy kis ismerkedés:

4. Feladatlapok készítése

Számtalan feladatlapkészítő segítheti a munkánkat, ebben az összesítőben most egyet emelnék ki:

5. Virtuális faliújság

A gyerekekkel közösen is készíthettek egy-egy témában emlékeztetőt, ezáltal színesítve a mindennapos tanulást:

Tags: , ,

Blog

Logopédiai vizsgálatok

A részletes logopédiai vizsgálat során a beszédszervek állapotát és működését, a kifejező beszédet, szókincset, a beszédmegérést és a nyelvi fejlettséget próbáljuk feltérképezni.

Iskolára felkészítés

Az iskolai előkészítő oktatás során célunk a sikeres tanuláshoz szükséges alapképességek fejlesztése. A kiscsoportos foglalkozásokon játékos formában, az életkori sajátosságokra építve folyik a szakmai munka.

Kognitív Profil Teszt

A gyermekek képességeinek feltérképezéséhez számtalan vizsgálóeljárással és diagnosztikai eszközzel próbálunk közelebb kerülni. Mivel egyre több a kiegyensúlyozatlan képesség-struktúrával rendelkező gyermek, ezért indokolt, hogy minél alaposabban megismerjük az adott gyermekre jellemző gondolkodási műveletek, folyamatokat.

Hallásvizsgálatok gyermekkorban

A beszédfejlődés megfelelő ütemének  egyik alappillére az ép hallás.  Gyermekünk kommunikációs és tanulási képességeinek kibontakoztatásához, későbbi iskolai teljesítményéhez is elengedhetetlen az auditív ingerek pontos feldolgozása.

Fonológiai Tudatosság Teszt

2015-ben a „NILD alapvető nyelvi technikák” képzés alkalmával volt szerencsém megismerkedni az eljárással és elsajátítani annak alkalmazását. Azóta munkám során is használom a Fonológiai Tudatosság Teszt, a „Figyelj rám!” és a „Morze”NILD technikákat.

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME