Tanácsadás

A gyermekek fejlődésével kapcsolatban eltérést tapasztalva gyakran tanácstalanok a szülők, hogy milyen fejlesztésre, segítségre lehet szükség. A szakemberek kompetenciája eldönteni, hogy milyen esetekben jelent megoldást a rendszeres fejlesztés, illetve mikor elegendő a tanácsadás.

A szülők számára gyakran az is hatékony segítség, ha home training formájában kapnak szakszerű útmutatást gyermekük fejlődésével, fejlesztésével kapcsolatban.

Online tanácsadás során lehetőséget biztosítunk a konzultációra a gyermek fejlődési ütemével, aktuális állapotával kapcsolatban. A részletek megismerését követően kijelölhető a megfelelő fejlesztési/tanácsadási irány, valamint a további szükséges vizsgálatokról is tájékoztatjuk a szülőket.

Vizsgálati lehetőségek

Kognitív Profil Teszt

A gyermekek képességeinek feltérképezéséhez számtalan vizsgálóeljárással és diagnosztikai eszközzel próbálunk közelebb kerülni. Mivel egyre több a kiegyensúlyozatlan képesség-struktúrával rendelkező gyermek, ezért indokolt, hogy minél alaposabban megismerjük az adott gyermekre jellemző gondolkodási műveletek, folyamatokat.

Hallásvizsgálatok gyermekkorban

A beszédfejlődés megfelelő ütemének  egyik alappillér az ép hallás.  Gyermekünk kommunikációs és tanulási képességeinek kibontakoztatásához, későbbi iskolai teljesítményéhez is elengedhetetlen az auditív ingerek pontos feldolgozása.

Fonológiai Tudatosság Teszt

2015-ben a „NILD alapvető nyelvi technikák” képzés alkalmával volt szerencsém megismerkedni az eljárással és elsajátítani annak alkalmazását. Azóta munkám során is használom a Fonológiai Tudatosság Teszt, a „Figyelj rám!” és a „Morze”NILD technikákat.

MSSST

Szülőként már az iskolába lépést megelőzően is szeretnénk tájékozódni gyermekeink tanuláshoz szükséges képességeiről. Ennek megállapítására a szakembereknek többféle eszközük van.

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME