Logopédiai terápiák

A logopédiai terápiák célja a tiszta beszéd kialakítása, valamint az írás- olvasás megfelelő elsajátításához nyújtott prevenciós támogatás.

  • Artikulációs zavarok terápiája - Gyermek-, és felnőttkorban egyaránt hatékony segítséget tudunk nyújtani a megfelelő hangképzés, kiejtés kialakításában.
  • Beszéd-, nyelvfejlődési zavarok terápiája - A beszédfejlődés üteme minden kisgyermeknél eltérő, azonban ha késve indul, vagy minőségi eltérés tapasztalható érdemes logopédushoz fordulni.
  • Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia - A sikeres iskolai tanulást nagyban befolyásolja, ha a gyermek az olvasás/írás/számolás területén nehézségekkel küzd. Részletes felmérést követően tudunk megfelelő pedagógiai megsegítést adni.
  • Beszédfeldolgozási zavarok terápiája (beszédészlelési és beszédmegértési zavarok) - A beszédfejlődés során a hallottak feldolgozása, megértése területén is adódhat nehézség. Ilyen esetekben a hallási ingerek pontos észlelése, a hangok differenciálása, sorrendjének felismerése okozhat gondot. A beszédértési zavarok kedvezőtlen hatással lehetnek a beszédfejlődésre, kommunikációra, iskolai teljesítményre, viselkedésre.
  • Nyelvlökéses nyelés terápiája- A nyelvlökéses nyelés kisgyermekkorban élettani sajátosság, a vegyes fogazat kialakulása után azonban kórosnak tekinthető.A nyelvlökéses nyelés fennmaradása harapási és fogazati eltéréseket, beszédhibát okozhat. Hosszú távon pedig az állkapocsízület működési zavarát és egyéb fogászati problémákat idézhet elő.A megfelelő arcfejlődés elősegítése érdekében fontos a helyes testtartás, légzéstechnika, nyelésfunkció, artikuláció kialakítása.
  • Afázia - Agysérülés következtében fellépő beszédzavar rehabilitációjában segítünk betegeinknek.

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME