Logopédiai terápiák

A logopédiai terápiák célja a tiszta beszéd kialakítása, valamint az írás- olvasás megfelelő elsajátításához nyújtott prevenciós támogatás.

  • Artikulációs zavarok terápiája - Gyermek-, és felnőttkorban egyaránt hatékony segítséget tudunk nyújtani a megfelelő hangképzés, kiejtés kialakításában.
  • Beszéd-, nyelvfejlődési zavarok terápiája - A beszédfejlődés üteme minden kisgyermeknél eltérő, azonban ha késve indul, vagy minőségi eltérés tapasztalható érdemes logopédushoz fordulni.
  • Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia - A sikeres iskolai tanulást nagyban befolyásolja, ha a gyermek az olvasás/írás/számolás területén nehézségekkel küzd. Részletes felmérést követően tudunk megfelelő pedagógiai megsegítést adni.
  • Beszédfeldolgozási zavarok terápiája (beszédészlelési és beszédmegértési zavarok) - A beszédfejlődés során a hallottak feldolgozása, megértése területén is adódhat nehézség. Ilyen esetekben a hallási ingerek pontos észlelése, a hangok differenciálása, sorrendjének felismerése okozhat gondot. A beszédértési zavarok kedvezőtlen hatással lehetnek a beszédfejlődésre, kommunikációra, iskolai teljesítményre, viselkedésre.
  • Afázia - Agysérülés következtében fellépő beszédzavar rehabilitációjában segítünk betegeinknek.

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME