Kognitív Profil Teszt

Ehhez egy kiválóan alkalmazható eszköz a Kognitív Profil Teszt, ami dr. Gyarmathy Éva és Szabó Zénó munkájának köszönhető. A teszt legnagyobb előnye, hogy az interneten keresztül elérhető, regisztrációt követően szabadon felhasználható. A gyakorlati tapasztalatok alapján rendszeresen frissülő teszt az iskolai készségek, kognitív képességek és az információ feldolgozás megismerésére terjed ki.

A teszt az 5-12 év közötti gyermekek felmérését teszi lehetővé, 4 korcsoportra bontva a feladatokat.

A vizsgált területek között szerepel a szókincs, mentális lexikon, az absztrakciós képesség, emlékezet, figyelem. Az információ feldolgozását az auditív, fonológiai és vizuális úton is igyekszik felmérni.  A szenzo-motoros képességek és a szekvencialitás mellett a részképességek esetleges elmaradására is fény derülhet.

A tesztben elért eredmények értelmezése természetesen kellőképpen alapos, körültekintő szakmai munkát kíván. Mivel a teszt az egyént önmagához méri, így nyomon követhető a személyre szabott fejlesztő tevékenység eredménye. A pedagógusoknak nagy segítség lehet, ha megismerik a csoportjukban tanuló gyermekek sajátosságait. Erre építve a különböző tanítási-tanulási módszerek alkalmazása hatékonyabb munkát tesz lehetővé.

A Kognitív Profil Teszt elérhető itt: www.kognitivprofil.hu

Tags:

Blog

Hangtani Tudatosság Gyorsteszt és Hang-lépcső Tréningprogramok

Hang-lépcső, a hangtani tudatosság diagnosztikája és fejlesztése

Szól-e? Szűrőeljárás az óvodáskori logopédiai ellátásához

5-6 éves korú gyermekek beszéd-, és nyelvi képességeinek feltérképezésére szolgáló eljárás.

Babzsák Fejlesztő Program

Kiscsoportos formában zajló tréning, melynek során a társas helyzetekben szükséges szociális és kommunikációs készségek kialakítása, fejlesztése, gyakorlása történik. A program kidolgozása az Autizmus Alapítvány munkatársainak nevéhez köthető, Őszi Tamásné szerkesztésében vált ismertté.

Figyelemfejlesztő program

A figyelemfejlesztés kislabdákkal videó csomag olyan 3-8 év közötti gyermekeknek és szüleiknek készült, akik szeretnének otthonra hatékony és egyben szórakoztató fejlesztő játékötletek kapni.

Kognitív Profil Teszt

A gyermekek képességeinek feltérképezéséhez számtalan vizsgálóeljárással és diagnosztikai eszközzel próbálunk közelebb kerülni. Mivel egyre több a kiegyensúlyozatlan képesség-struktúrával rendelkező gyermek, ezért indokolt, hogy minél alaposabban megismerjük az adott gyermekre jellemző gondolkodási műveletek, folyamatokat.

Látogatók: Ma 3 | Tegnap 51 | Ezen a héten 302 | Ebben a hónapban 1133 | Összesen 115221

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME