Ajánló

 

Játszva olvass! játékok

A Játszva olvass! játékoknál fontos szempont, hogy a játéklapokon található szavak fokozatosan nehezedjenek. Az első játék az olvasás előkészítését segíti, a gyerekek azon képességeit fejleszti, amelyek nélkülözhetetlenek az olvasás elsajátításához. Nagy hangsúlyt fektetve a fonológiai tudatosság, a figyelem, a hallási differenciálás, az analízis-szintézis, a szókincsbővítés és a szövegértés fejlesztésére. A második játék a 2-3 betűs szavak olvasását gyakoroltatja, majd az 5-6 betűs szavakat, ezt követi a hosszú szavak és utolsó játéktáblán rövid szöveg elolvasását követően játékos formában gyakorolják a szövegértést.

Például a "b" betűs játéklapok nem tartalmaznak "d" betűt, így biztosítva a betűkép rögzítését. Fontos, hogy ha a gyermek olvasásban téveszti a „b-d”, vagy „p-b” betűket, akkor kezdjük először a fejlesztést külön-külön a hangok fejlesztésével. Mindegyik játéktáblán megjelennek az adott betűk valamilyen állat vagy tárgy képébe ágyazva, ez a vizuális megerősítést segíti. A gyermekek ezáltal könnyebben megjegyzik az adott betűt, mert tudják mihez kapcsolni.

Egy betűhöz öt különböző játékon keresztül észrevétlenül gyakorolhatják a gyerekek az olvasást. Sokszor hallom a foglalkozások végén, „de jó ma nem is tanultunk csak játszottunk”.

Azt gondolom, hogy szinte minden gyerek számára nehézséget okoz a j-ly megkülönböztetése, emiatt születtek meg a j-ly Játszva olvass és írj! játékok. A 5 játék külön- j, és 5 játék külön ly-s szavakat gyakoroltatja, majd egy játékon belül újra megjelenik az összes 160 j-ly betűt tartalmazó szót, ezzel segítve a bevésődést.

Továbbá szövegértés fejlesztésére a Közmondások, szólások játékcsomaggal kiválóan alkalmas. A csomag 5 darab játékot, több mint 100 szólást és közmondást tartalmaz.

A szorzást nap, mint nap használjuk a mindennapi életben és emiatt a szorzótábla megtanulása nélkülözhetetlen. A gyerekek 80%-ának nehézséget okoz ez. Emiatt tartottam fontosnak, hogy a szorzás és osztás gyakorlásához is elkészítsek egy-egy játékcsomagot. Játszva tanuld a szorzást és az osztást! játékoknál fontosnak tartottam, hogy a gyerekek az olvasást is gyakorolják, eközben fejlődjön a szövegértésük és szorzótábla és a bennfoglalótábla bevésése is megtörténjen egyidejűleg. Mind a 10 szorzótáblához és bennfoglalótáblához Németh Andrea által írt kis verses szöveg olvasható. A gyerekeknek össze kell párosítaniuk a szorzást, osztást az eredménnyel, a szöveget a hozzátartozó képpel. A játékcsomag ezeken felül egy izgalmas játékot is tartalmaz.

 MEGRENDELÉS


Cseppke ajándék

A Cseppkét mindenki másért szereti.
A kicsi azért, mert pihe-puha melegséggel vigyázza álmát, és a rajta szereplő figura miatt,
amelynek meséjét is jól ismeri és szereti, szívesen veszi fel nap mint nap.
Anya azért, mert végre nem kell éjszakánként óránként felkelnie, hogy betakargassa gyermekét,
hanem nyugodt lehet afelől, hogy mivel nem tud kitakarózni, megfázni sem fog.
Apa pedig azért, mert esténként végre visszakap egy kicsit Anya figyelméből.
A több, mint 10 esztendős Cseppke márka egyedi tervezésű és saját gyártású hálózsákjai,
pizsamái és egyéb termékei már sokezer családnál bizonyítottak. Az édesanyák tapasztalatai
alapján fejlesztett termékek anyaga, designja és minden apró részlete gondos odafigyelésről és
magas minőségről tanúskodik. Bárki próbára teszi, csak azt bánja meg, hogy nem szavazott
bizalmat a Cseppkének hamarabb.

Tedd próbára Te is a Cseppkét!

Kedvezménykód: HANGOCSKA2024

 

Tags:

Látogatók: Ma 17 | Tegnap 82 | Ezen a héten 204 | Ebben a hónapban 1358 | Összesen 117165

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME