Hangtani Tudatosság Gyorsteszt és Hang-lépcső Tréningprogramok

A Hangtani Tudatosság Gyorsteszt az ötéves kori logopédiai szűrésre épülő szótag-, és fonématudatosságot feltáró vizsgálóeljárás.
A gyorsteszt felvétele egyénileg történik, a felvétel ideje kb. 10-12 perc, szótagszintű és fonémaszintű feladatokat találunk a tesztben.

Hang-lépcső és Hanglépcső 2 tréningprogramok
Játékos feladatokat tartalmazó könyv és képanyag áll rendelkezésre, melynek segítségével napi 10-15 perc gyakorlással már eredményes a fejlesztő munka.

Használata javasolt
-óvodai, iskolai csoportokban
-logopédiai terápia során
-home training keretén belül
-tanácsadás formájában történő fejlesztés alkalmával

A tréningprogram az alábbi területeken fejleszti a fonológiai tudatosságot:

  • hallási figyelem és észlelés
  • mondatszintű tudatosság
  • szószintű tudatosság
  • szótagszintű tudatosság
  • fonémaszint I.
  • fonémaszint II.
  • rímek

A Hang-lépcső tréningprogram 5-7 éves gyermekek számára ajánlott, a Hang-lépcső 2. pedig a 6-8 éves korosztály számára. A Hang-lépcső 2. tréningprogram kiegészül a hang-betű megfeleltetés gyakorlófeladataival.

A gyorsteszt felvétele a logopédus kompetenciakörébe tartozik, a tréningprogramok azonban széles körben elérhető, hiszen óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, szülők is tudják használni. Amennyiben szükség van tanácsadásra, útmutatásra a tréningprogram során, érdemes logopédus szakemberrel konzultálni.

 További információk:https://www.logopédia.hu

Blog

Hangtani Tudatosság Gyorsteszt és Hang-lépcső Tréningprogramok

Hang-lépcső, a hangtani tudatosság diagnosztikája és fejlesztése

Szól-e? Szűrőeljárás az óvodáskori logopédiai ellátásához

5-6 éves korú gyermekek beszéd-, és nyelvi képességeinek feltérképezésére szolgáló eljárás.

Babzsák Fejlesztő Program

Kiscsoportos formában zajló tréning, melynek során a társas helyzetekben szükséges szociális és kommunikációs készségek kialakítása, fejlesztése, gyakorlása történik. A program kidolgozása az Autizmus Alapítvány munkatársainak nevéhez köthető, Őszi Tamásné szerkesztésében vált ismertté.

Figyelemfejlesztő program

A figyelemfejlesztés kislabdákkal videó csomag olyan 3-8 év közötti gyermekeknek és szüleiknek készült, akik szeretnének otthonra hatékony és egyben szórakoztató fejlesztő játékötletek kapni.

Kognitív Profil Teszt

A gyermekek képességeinek feltérképezéséhez számtalan vizsgálóeljárással és diagnosztikai eszközzel próbálunk közelebb kerülni. Mivel egyre több a kiegyensúlyozatlan képesség-struktúrával rendelkező gyermek, ezért indokolt, hogy minél alaposabban megismerjük az adott gyermekre jellemző gondolkodási műveletek, folyamatokat.

Látogatók: Ma 2 | Tegnap 51 | Ezen a héten 301 | Ebben a hónapban 1132 | Összesen 115220

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2017 Hepp Katalin - Minden jog fenntartva. A honlapon található tartalmak a szerző írásos beleegyezése nélkül nem másolhatók le és nem használhatók fel.

Free Joomla! template by L.THEME